Главная » 2019 » Октябрь » 7 » Шелухин - Україна - назва нашої землі з найдавніших часів
21:36
Шелухин - Україна - назва нашої землі з найдавніших часів
              НЕТ В ПРОДАЖЕ
60 гр КУПИТИ
Україна - назва нашої землі з найдавніших часів
Автор: Шелухин Сергій
Ціна: 60 гр
Купити книгу, в книжковій крамниці «ЗНАТОК»
(Як замовити доставку книжок з нашої крамниці  по Україні або купити в Миколаєві див. http://knigi-znatok.at.ua/news/2/2013-07-21-16)
Ще один наш сайт (БЕЗ РЕКЛАМЫ!!!) – http://znatokus.com.ua
Букінистика. Стан книжки гарний
Видавництво: Бескид, Дрогобич, 1992
260 стр.
Формат: 130х200 мм
Палітурка: тверда
Грунтовне дослідження автора про значення та походження назви "Україна". Автор аналізує старі українські тексти, починаючи від Пересопницького Євангелія, козацькі пісні та думи, російські джерела, а також старі географічні карти.
Словянська назва одного з найбільших словянських народів і його території — Вкраїна, Україна, Українці — є давнішою за чужу, несловянську назву — Русь, Русини, що її були принесли Палянам у Київ завойовники Кельти-Русини. В праці „Звідкіля походить Русь" ми навели докази, а публікація, подана проф. Подільським в кн. 10. „Дзвонів", за 1935 р., листа Папи Іоанна XXII. з 1320 р. до свого вповноваженого в Києві Генриха, ствердила, що Київські Русини раніше називалися Галатами (Галли, Кельти, в літоп. Галичане). З бігом часу вони влилися в словянське населення Київщини, після чого імя Руси стало для Полян дублікатною політичною назвою, яка в міру завойовань ширилася по Вкраїні впродовж коло 400 років. Ще і в 944 р. літопис одріжняє Русь від Полян у війську кн. Ігоря. Галичина починає називатися Руссю в Іпат. літ. з XIII. cm., а Вкраїною вона звалася в Же в 1189 р. Русь у Же застала в Києві Українську словянську державу під назвою Поле. Не зважаючи на ріжні переїменовання, назва „Україна" уціліла, як давній народній словянський витвір, психологічно звязаний з творцем, з його історичною памяттю, культурою й традиціями, втіленими в саму назву „Україна".
Вступ (подяка).
Старі назви.
Слово „країна", „вкраїна", „україна".
Слово „Україна" в пересопницькому євангелії.
Україна і Вкраїна в творах народньої словесности.
Назва „Україна" і „Вкраїна" в літописах.
„Україна" в повному зібранні законів Російської Імперії.
„Україна" у давніх географів.
„Україна" в ріжних історичних і інших памятках.
Прикрепления: Картинка 1
Категория: Книги в нашем магазине. История Украины и украинских земель | Просмотров: 336 | Добавил: Мария | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]