Главная » 2019 » Апрель » 17 » Кіраль - «Апостол молодої України»: Трохим Зіньківський у контексті доби
22:00
Кіраль - «Апостол молодої України»: Трохим Зіньківський у контексті доби
               НЕТ В ПРОДАЖЕ
50 гр КУПИТИ
«Апостол молодої України»: Трохим Зіньківський у контексті доби
Автор: Кіраль С.С.
Ціна: 50 гр
Купити книгу, в книжковій крамниці «ЗНАТОК»
(Як замовити доставку книжок з нашої крамниці  по Україні або купити в Миколаєві див. http://knigi-znatok.at.ua/news/2/2013-07-21-16)
Ще один наш сайт (БЕЗ РЕКЛАМИ!!!) – http://znatokus.com.ua
Букінистика. Стан книжки відмінний. Подарунковий напис від автора.
Видавництво: КИТ, 2002
322 стр.
Формат: 130х200 мм
М'яка обкладинка
В монографії, на підставі архівних і маловідомих джерел, висвітлено життєвий та творчий шлях Т. Зіньківського (1861 - 1891 рр.) - видатного укранського письменника, громадського та культурного діяча. Визначено національно-політичні чинники формування світогляду письменника. У аспекті зовнішніх текстуальних зв'язків, а також контексті актуальних завдань українського народознавства проаналізовано його фольклористичну спадщину.
Трохим Аврамович Зіньківський — талановитий письменник, публіцист, мовознавець, перекладач, фольклорист, бібліограф, громадський діяч належить до знакових постатей літературно-суспільного життя України другої половини XIX століття. Автор гострополемічної публіцистичної праці "Молода Україна, її становище і шлях" (1890) сьогодні активно цитується не тільки літературознавцями, а й філософами, істориками, народознавцями, лінгвістами — усіма науковцями, які досліджують розвиток української національної ідеї. Своєрідний "бум" навколо Зіньківського після більш ніж сторічного замовчування пояснюється тим, що він випередив свій час і сказав найважливіше для нації не тільки кінця XIX століття, а й нинішньої доби.
Прикрепления: Картинка 1
Категория: Книги в нашем магазине. Биографии деятелей литературы, искусства и науки | Просмотров: 316 | Добавил: Мария | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]