Главная » 2018 » Январь » 17 » Географічна енциклопедія України. Том 1
15:39
Географічна енциклопедія України. Том 1
 100 гр КУПИТИ
Географічна енциклопедія України. Том 1, гасла на літери A-Ж
Ціна: 100 гр
Купити книгу, в книжковій крамниці «ЗНАТОК»
(Як замовити доставку книжок з нашої крамниці  по Україні або купити в Миколаєві див. http://knigi-znatok.at.ua/news/2/2013-07-21-16)
Ще один наш сайт (БЕЗ РЕКЛАМЫ!!!) – http://znatokus.com.ua
Букінистичне видання. Стан дуже добрий
Видавництво: УРЕ, 1989
416 стр.
Формат: 205 x 265
Палітурка: тверда

Географічна енциклопедія України 1-й том (ГЕУ) — перше видання енциклопедичного характеру, яке на основі сучасних досягнень географічної науки подає відомості про природне середовище й природні ресурси України, розміщення продуктивних сил і галузеву структуру її економіки, населення, про особливості природно-територіальних і виробничо-територіальних комплексів, становлення й розвиток в Україні географічних наук.
Редакційний колектив — О. М. Маринич (відповідальний редактор), Ф. С. Бабичев, Бєляєв Володимир Іванович, С. І. Дорогунцов та ін.
На час початку видання вона стала першою енциклопедією, де в назві замість «УРСР» вжито топонім «Україна».
Карти в енциклопедії зображають як тільки територію України, так і разом з іншими державами. До останніх відноситься синоптична карта, карти пов'язані з морями України, тощо.
Карти України представлені на різних рівнях. Є загальні карти України по всіх темах. Крім того на окремих картах зображені окремі території України за певними ознаками (фізико-географічні провінції, басейни корисних копалин, великих річок, гірські території, тощо).
Адміністративні одиниці першого рівня України представлені п'ятьма однотипними картами, а саме: загальногеографічна, економічна, кліматична, ґрунтів, туристична. Рівень адміністративних районів представлений однотипними загальногеографічними картами з гіпсометричною шкалою висот у метрах та об'єктамии природно заповідного фонду.
Прикрепления: Картинка 1
Категория: Книги в нашем магазине. История Украины и украинских земель | Просмотров: 474 | Добавил: Мария | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]