Главная » 2017 » Ноябрь » 12 » Балабко - Київ, Іринінська, Лифарям
12:03
Балабко - Київ, Іринінська, Лифарям
              НЕТ В ПРОДАЖЕ
 65 гр КУПИТИ
Київ, Іринінська, Лифарям
Автор: Олександр Балабко
Ціна: 65 гр
Купити книгу, в книжковій крамниці «ЗНАТОК»
(Як замовити доставку книжок з нашої крамниці  по Україні або купити в Миколаєві див. http://knigi-znatok.at.ua/news/2/2013-07-21-16)
Ще один наш сайт (БЕЗ РЕКЛАМЫ!!!) – http://znatokus.com.ua
Видавництво: Букрек, 2011
Формат: 130 x 215
236 стр
Палітурка: тверда

Розповідь про постать видатного танцівника і хореографа ХХ століття киянина Сергія Лифаря, який майже тридцять років очолював балет Гранд Опера в Парижі, написана на основі матеріалів із архіву митця у Києві. Це більш як шістдесят листівок, знімків, інших документів, надісланих і переданих Сергієм Лифарем рідним після втечі зі кордон 1923 року. Також особисті речі й документи батька артиста, Михай¬ла Яковича, і його другої дружини Марії Михайлівни Лифар (у дівоцтві Дяченко). Якраз у її нащадків, родини Дяченків-Асєєвих, і зберігався цей ніде не оприлюднений і недосліджений архів.
Залучено великий обсяг фактажу – від виданих в Україні спогадів Лифаря, мемуарів про нього до документів зі справи, заведеної Київським ОГПУ 1932 року після чергової вдалої втечі за кордон наймолодшого сина родини Лифарів Леоніда. У книжці вміщено й додаток – присвячені Лифареві уривки з роману-есе автора «Олек¬сандр Вертинський, нащадок Гоголя».
Видання, окрім власне архівних листівок і фотографій, ілюстроване знімками автора, зробленими в Парижі й у його передмісті Сент-Же-нев’єв-де-буа, де на могилі митця стоїть пам’ятник із написом «Серж Лифар із Києва».
Олександр Васильович Бала́бко (1955 р.н.) — український публіцист, прозаїк, поет-пісняр, журналіст. Член Національної спілки журналістів України та Національної спілки письменників України.
Прикрепления: Картинка 1
Категория: Книги в нашем магазине. Биографии деятелей литературы, искусства и науки | Просмотров: 409 | Добавил: Мария | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]